Monday, 2 January 2012

Prank : Maharaja Penipu Mega

Daripada Ketua Umum, Presiden2 haram, Cabang, Ranting, Pencacai, Penjilat sampailah ke anak-anak ikan kaki penipu. Kerjanya menipu...menipu dan menipu. Yang tak kena tipu hanyalah orang UMNO. Sebab orang UMNO ni bijak, mereka suka tengok, senyum & ketawa dalam hati.

Nak bukti? Gambar2 ni aku kumpul dari blog sahabat2 satu saf.

Sawan Babi
Ni gambar lepas kena pukul sampai nazak, koma,
parah gigi patah, tulang rusuk patah & sikit lagi nak mampos.
Yang sebelah kanan tu aku dah malas nak cerita.
Orang lain koma dia pun menyemak nak koma.

Ni dari twitter Adam Adli a.k.a. Sampah Masyarakat.
Dah memang dasar sampah pun. Tak lama lagi kena buang dari UPSI.
Mak Bapak & Penjamin yang mampos menanggung.

Yg ni plak, HARAKAH yang HARAM. Lepas kantol menipu pasal
Hassan Ali minta maaf dengan Pok Nik, maka dia menipu lagi sebab
menipu itu satu ibadah buat mereka. Seperti biasa, kantol lagi.


Yang ni penipu versi muslimah. Ahh Sudah!!...
Yang betina pun berlumba-lumba nak menipu! 


Tapi berjaya dipatahkan dengan Tnc Hepa Upsi dengan bergaya.
Ambik ko..

Statement dari TNC HEPA UPSI

Laporan Penuh Dari Dato Dr Junaidy Timb. Naib Canselor UPSI

Pada jam 5pm UPSI dapat maklumat bahawa kumpulan mahasiswa Solidariti Mahasiswa Malaysia akan berkumpul di UM untuk mengadakan demonstrasi di UPSI. Demonstrasi ini adalah untuk mendesak kerajaan memansuhkan AUKU dan menuntut pertuduhan pada Adam Adli digugurkan.

Jam 10pm , kumpulan SMM dari UM dengan 3 kenderaan telah menuju ke UPSI. Wartawan dan beberapa kumpulan kecil mewakili pembangkang berkumpul di depan pintu utama UPSI dan kawasan sekitar.

Pihak Keselamatan UPSI telah menutup semua laluan masuk ke UPSI sepenuhnya, berkawal bersama bantuan suksis. Pihak polis berpakaian freeman mengawasi jalan-jalan utama di bahagian pintu timur dan utama selain rondaan traffic serta peronda (show force)

Demi menjaga maruah UPSI seramai 80 pelajar UPSI daripada beberapa kolej yang cintakan keamanan bersedia mempertahan UPSI dari gangguan pihak luar – dengan slogan “we love UPSI “. Majoriti pelajar tidak suka dengan cara pihak luar campur tangan hal dalaman UPSI. UPSI bertindak tanpa mana-mana tekanan pihak luar. Rata-rata Facebook dan blog yang cintakan UPSI, menyatakan sokongan agar bumi UPSI tidak diganggu oleh pihak luar dan pelajar berhak pertahan nama baik institusi pendidikan ini.

Sekitar jam 2.10 pagi pelajar-pelajar akhirnya memulakan demonstrasi di depan pintu utama dengan melaungkan slogan menentang kerajaan dan menuduh UPSI dan TNC mengugut pelajar, dan mereka mengeluarkan kata kesat (barua, anjing) terhadap Perdana Menteri, Kementerian Pengajian Tinggi, kerajaan, UMNO dan pemimpin UPSI.

Mereka membawa kain rentang putih dan keranda daripada kotak serta membawa gambar PM sebagai simbolik pemansuhan AUKU. Polis membenarkan dengan pengawasan untuk mereka melaksanakan ucapan, jeritan, bacaan puisi dan upacara simbolik pemansuhan AUKU. Pada waktu ini Adam Adli dibawa terus ke depan pagar UPSI dijulang utk berucap berkaitan kebebasan akademik, ada dikalangan mereka juga menjerit agar pagar dibuka dan memanjat pagar pintu utama.

Mereke terus melaungkan slogan power mahasiswa selang seli dengan ucapan, tanpa henti dengan nada suara jeritan. Mereka disokong oleh beberapa wakil dari parti pembangkang sepanjang demo berlaku.

2.20am Polis menempatkan kenderaan dan anggota LSF (light strike force – bukan FRU) bagi menghadapi sebarang kemungkinan dan apabila LSF tiba mengambil tempat didepan simpang klinik shifa, kumpulan mereka (lelaki dan wanita) telah mengambil tindakan baring di atas jalan raya, bertindak sebagai perisai manusia serta konfran polis supaya tidak mengapa-apakan mereka atau berdepan tindakan revolusi pelajar seperti mesir dan Tunisia. Yang paling lantang antara mereka adalah Khalid Ismet, pelajar undang2 UNIVERSITI MALAYA (pakai baju merah, muka macam cina) cuba provokasi pihak LSF dan polis. Polis sekadar mengawasi, tiada sebarang kekerasan atau apa-apa tindakan provokasi.

2.35am Mereka telah bergerak menghampiri pintu pagar utama dan melaungkan “Buka Pintu” dan mereka telah memanjat pintu pagar dan menjerit supaya “membuka pintu dan jangan menjadi barua UMNO”.Pintu pagar UPSI telah digegarkan oleh mereka , ada yang memanjat pagar untuk memasuki dan apabila masa yang diberikan tamat, OCPD mengarahkan polis penangkap membuat tangkapan kepada kelompok tersebut selain ingin mengelakkan mereka menceroboh ke dalam UPSI dan dibimbangi akan bergaduh dengan anggota pelajar suksis UPSI, serta pemimpin pelajar yang berada dalam kampus. Pelajar-pelajar UPSI di dalam pagar tidak rela kampus mereka dicerobohi oleh para pelajar luar.

Oleh kerana mereka tidak mengindahkan arahan polis supaya bersurai dengan aman, mereka telah bergelut dengan pihak polis untuk membebaskan rakan mereka yang telah ditangkap dan waktu itulah rusuhan berlaku dan ada di antara mereka telah memecahkan pintu kaca (berkunci) Klinik Syifa dengan alasan rakan mereka sakit sesak nafas untuk dapatkan rawatan. Mereka dengan ganas memecahkan 3 panel dinding cermin klinik shifa. Polis tidak sesekali menggunakan kekerasan masa nak menangkap dan tidak memukul, mereka yang melawan sehingga terjatuh, malah anggota polis juga terjatuh semasa usaha menangkap mereka.

Kecederaan berdarah yang dialami salah sorang dari mereka bukan kerana kekerasan polis tetapi terluka semasa mereka memecahkan dinding cermin klinik panel. Pihak polis telah menangkap 17 orang dan membawa mereka ke Balai Polis Tanjung Malim untuk ditahan, termasuk Adam Adli.

Keadaan kembali tenang selepas polis menahan 17 orang tersebut dan mengarahkan semua bersurai, polis tidak menahan pelajar wanita kecuali seorang pelajar UPSI yang hadir ke balai dengan sukarela dan ditahan di sana. Polis meneruskan pengawasan terutama jalan utama depan UPSI sehingga pagi bagi mengelak perkara tidak diingini berlaku.

Tindakan sepenuh pada tanggungjawab polis kerana diluar kawasan UPSI dan TNC HEP mengarahkan agar staf/pelajar berada didalam dan tidak membuat provokasi, sekadar memerhati walaupun dituduh dengan pelbagai kata-kata kesat.

ACP/KS DATO’ DR JUNAIDY ABU BAKAR
TIMBALAN NAIB CANSELOR (HAL EHWAL PELAJAR)
UNIVERSITI PENDIDIKAN SULTAN IDRIS
TANJONG MALIM


Tabik spring untuk Mahasiswa yang tidak menyokong
usaha langau-langau taik ni.

~ Selamat Tahun Baru ~1 comment:

 1. Alhamdulillah...

  yg baik itu dari Allah, yg buruk pun Allah beri kalau manusia mcm adam adli & da geng hajati.

  Alhamdulillah, yg baik2 itu pihak tnc hepa UPSI & suksis serta pelajar2 yg cintakan UPSI!

  Na'uzubillah...yg buruk2 tu ialah puak2 SMM & talibarut pgayr!

  Alhamdulillah, yg bertahan, santun & bersabar ialah tnc hepa UPSI & suksis serta pelajar2 yg cintakan UPSI!

  Na'uzubillah...yg berperangai buruk, memaki hamun sumpah seranah terjerit2 mcm beruk, terlolong2 mcm anjing ialah puak2 adam adli, SMM & balaci anwar!!

  Alhamdulillah, yg berakal, sedar diri sbg penuntut UPSI, bakal guru yg beretika & setia mempertahankan nama baik UPSI ialah suksis UPSI!

  Na'uzubillah...yg takdak akai, tak sedar diri sbg pelajar U & tak reti nak jadi cikgu yg beretika & tidak menjaga nama baik UPSI ialah puak2 adam adli, SMM & balaci pr...

  InsyaAllah, semuga Allah terus memberkati yg baik2 di seluruh negara & menjauhi puak2 yg buruk dari universiti2 kerajaan BN...

  ReplyDelete