Wednesday, 5 December 2012

RAGAM KELUARGA PENIPU - Part 1


Mari baca artikel di bawah
Sekarang, mari baca statement dari JAWI

PENUTUPAN SEMENTARA MASJID AR-RAHMAN, JALAN PANTAI BARU

Bahawasanya saya Datuk Che Mat bin Che Ali,Pengarah Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan merangkap Setiausaha Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan sentiasa mengambil tanggungjawab untuk menentukan semua masjid dan surau di Wilayah Persekutuan sentiasa berada di dalam keadaan selamat digunakan oleh para jemaah terutama pada solat fardhu lima waktu dan solat Jumaat.Oleh kerana terdapat banyak kerosakan di Masjid Ar-Rahman,Jalan Pantai Baru meliputi kebocoran bumbung, kerosakan pendawaian, kerosakan paip air dan air melimpah ketika hujan lebat,masjid ini telah ditutup sementara.Kerosakan ini mengancam keselamatan jemaah masjid sekiranya lambat dibaiki.

Sehubungan itu, JAWI telah mendapat peruntukan kewangan baru-baru ini untuk membaikpulih masjid pada tahun 2012. Masjid Ar-Rahman akan ditutup sementara mulai 1 Disember 2012 dan notis penutupan sementara telah dikeluarkan pada 20 November 2012.Penutupan ini bermula 1 Disember 2012 sehingga kerja-kerja baikpulih siap pada akhir bulan Jun 2013.Oleh demikian saya memohon ahli-ahli jemaah menunaikan solat di masjid berhampiran iaitu Masjid Tun Rahah Bangsar Village, Masjid Ikhlasiah Kg. Kerinchi,Masjid Saidina Abu Bakar As-Siddiq Jalan Ara Bangsar, Masjid Negara, Surau Jumaat Akademi Pengajian Islam Universiti Malaya dan Surau Jumaat Muhammadi Angkasapuri.

Oleh demikian kenyataan daripada orang tidak bertanggungjawab mengatakan kita menutup masjid adalah tidak benar sama sekali kerana penutupan masjid untuk dibaiki demi untuk keselamatan dan keselesaan jemaah.Sehubungan itu jangan ada pihak yang bermain politik dan isu ini diputarbelitkan kerana JAWI dan Kerajaan sentiasa berkhidmat untuk meningkatkan syiar Islam di negara ini.

Hahaha!
Bapak, Mak & Anak sama aje!
Yang bangang puak pencacai!


2 comments:

  1. Terima kasih kerana singgah di blog MMI .. Blog tuan sudah pun di pautkan di blog MMI,mohon dipautkan blog MMI di blog tuan.Terimakasih.

    ReplyDelete
  2. Setiap tahun selepas musim Haji, bulan Zulhijjah, kerajaan Arab Saudi menutup Masjidil Haram dan kota Mekah daripada jemaah Umrah luar negara selama 2 bulan, termasuk jemaah dari Malaysia, Indonesia, Singapura dan Brunei. Apa yang aku difitnahkan ini semua adalah angkara UMNO, Kerajaan BN dan atas arahan PM Najib. Apa yang aku tidak difitnahkan yang merupakan kebenaran ialah perkara tersebut adalah prosidur biasa setiap tahun selepas Musim Haji kerajaan Arabperlukan masa untuk tujuan menyenggara dan membersihkan Masjidil Haram, Masjid Nabawi dan seluruh kawasan menegerjakan haji sebelum membuka Mekah kepada jemaah Umrah. Pencacai PKR dan pengikut Anuwar lebih percaya kepada fitnah yang terdahulu..otak dah dicandukan Anuwar.

    ReplyDelete