Friday, 3 May 2013

KHABAR BERITA UNTUK TUAN GURU

Dato' Bentara Setia Tuan Guru Musyridul Am PAS Nik Aziz.
Ambik kau. Ni baru gelaran dunia.
Selaku Menteri Besar Kelantan & wakil rakyat sepanjang hayat. Saya mempersembahkan print skrin dari Facebook Al-Kunyit Anwar Ibrahim.


Aku sokong statement tu. Setakat ni memang sahih tak jumpa lagi la wakil rakyat atau Menteri Besar dari UMNO yang umurnya 83 tahun dan bertanding lagi untuk PRU13!! PERGHHH! Memang gempak terer. Gempak siot!

Lagi satu, aku nak batu api sikit kat Tuan Guru ni.. Anwar tulis mutiara kata dari Tuan Guru "tiada pemimpin dari UMNO yang boleh menandinginya". Kalau macam tu, pemimpin bukan islam macam DAP, MCA, MIC, HINDRAF, Benjamin Netanyahu tu kira, Nik Aziz ni celah gigi diaorang la yer??

2 comments:

  1. masa zaman tun m jd pm, dikatanya diktator, mahazalim mahafiraun nk mati dlm pegang jwtn, tun m turun, brsilih ganti pemimpin umno pas masih ttp yg sama, dan dh dgr2 pulak jwtn mb kelantan mungkin jatuh ke tangan anak sndiri, apa yg org pas kutuk fitnah ngata org umno akhirnya brbalik pada mrk sndiri

    ReplyDelete
  2. Kalau orang tua ni mati pun.., pemimpin2 Pas tak kasi tau rakyat... ini orang tua amat sesuai dijadikan 'model zuhud'... rakyat nampak pemimpin2 Pas semua macam ni.., padahal yang lain selain dari orang tua.., kebanyakannya 'kaki belasah' jer...

    Janji ada maskot macam orang tua ni, Pas masih bole tunjuk imej baik.. (kunun). Jangan kasi orang tua ini berhenti.. hehehehee

    ReplyDelete